Hoe word je een interieurontwerper?

Interieurontwerper is de wetenschappelijke en artistieke kunst om het interieur van een heel gebouw te verbeteren om een ​​esthetisch aangenamere en gezondere omgeving te creëren voor degenen die de kamer gebruiken. Een interieurontwerper is iemand die dergelijke verbeterprojecten bedenkt, onderzoekt, plant, coördineert en overziet.

Binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect moet een bekwame en geschoolde professional zijn. Zijn of haar opleiding omvat opleidingen in design, architectuur, interieurontwerp en marketing. De mate en ervaring van de ontwerper hangt af van de stijl en het thema dat hij of zij onderneemt. Een ontwerper kan ook een aannemer, een architect, een binnenhuisarchitect, een ingenieur, een publicist, een verkoper, een merchandiser of een manager van een winkel zijn.

Een binnenhuisarchitect kan zich specialiseren in commerciële gebouwen zoals appartementencomplexen en kantoorgebouwen. Interieurontwerpers kunnen werken in winkels, hotels of kantoorgebouwen. Naast ontwerpen moeten ze ook veel onderzoek doen voordat ze aan een project kunnen beginnen. Het onderzoek kan bestaan ​​uit het interviewen van huidige klanten om hun behoeften te begrijpen, het leren van huidige trends of het bestuderen van het algehele uiterlijk van een kantoorgebouw.

Een binnenhuisarchitect heeft veel opties als het gaat om het kiezen van een carrière. Hij of zij kan ervoor kiezen om zijn of haar opleiding voort te zetten in een programma dat zijn of haar capaciteiten zal vergroten. Er zijn veel andere mogelijkheden, waaronder advies, stage, of werken met interieurontwerpers aan ontwerpprojecten.

Om interieurontwerper te worden, moet de student een diploma in interieurontwerp behalen. Het is belangrijk om een ​​bachelordiploma of hoger in interieurontwerp te hebben. Sommige interieurontwerpers behalen diploma's in speciale vakken zoals schilderen en meubelrestauratie, maar de meeste grote cursussen in interieurontwerp behandelen basisvaardigheden en theorie.

De meest populaire carrièrekeuze voor een interieurontwerper is er een die creatieve, technische en zakelijke vaardigheden combineert. Veel ontwerpers werken als ontwerpers voor architecten of in ontwerpbureaus. Een ontwerper kan ook werken voor residentiële, industriële of overheidsklanten. Het beste wat een binnenhuisarchitect kan doen, is een klant aannemen die zijn of haar eigen unieke wensen heeft en een project ontwerpen dat daaraan voldoet.

Binnenhuisarchitecten werken meestal samen met klanten om hun kamers te plannen, bouwen en inrichten.