De gevaren van vloerbedekking over houten trappen

Als het om mooie houten trappen gaat, gaat er niets boven de klassieke uitstraling. Tapijt kan ook wonderen verrichten op houten trappen, maar het heeft verschillende nadelen. Hout is veerkrachtig genoeg om het gewicht van een zwaar persoon te weerstaan, maar het zal uiteindelijk vlekken of splijten als er blootsvoets op wordt gelopen.

Houten trappen

Tapijt moet ook in fasen worden gelegd. Als je gewoon een tapijt koopt, zullen je trappen er gegarandeerd jarenlang geweldig uitzien, maar de waarheid is dat als je er niet goed voor zorgt, het misschien helemaal niet lang meegaat. Bovendien worden houten trappen niet zo gemakkelijk beschadigd als tapijt. De meeste huiseigenaren met mooie houten trappen zouden niet aan vloerbedekking denken als ze een mooie houten trap hadden, dus bovendien is het meeste tapijt in het begin niet eens goed gelegd.

Aan de andere kant heeft tapijt één groot probleem: vlekken. Je kunt een vlek niet zomaar weggooien als je erop stapt! Als je de vlek laat zitten, kan het tapijt gaan slijten, waardoor de trap er gebarsten uitziet.

Er zijn echter oplossingen voor beide problemen. Een mogelijkheid is om een ​​tapijt over je trap te leggen. Als je geluk hebt, hoef je alleen de tegels in je trap te vervangen om ze bij je huis te laten passen. Maar in veel gevallen heb je ook een nieuwe vloer nodig.

Tapijt is iets duurder dan tapijt, maar als u een duurzamer, langduriger product wilt, is het zeker een waardige investering. Het goede nieuws is dat zelfs nadat u al het andere hebt gedaan om uw trap te beschermen, tapijt nog steeds een uitstekende keuze is. U moet er alleen voor zorgen dat u kwaliteitstapijt krijgt en dit correct installeert.

Hier zijn enkele stappen die mogelijk over het hoofd zijn gezien voordat u ooit een tapijt kocht.