Recrutering

De 5 belangrijkste mensen die betrokken zijn bij werving

Wervingsprocessen zijn een zeer belangrijk aspect van elk bedrijf. En de belangrijkste reden hiervoor is vrij duidelijk: mensen zijn uw enige bezit en u moet het juiste personeel vinden om het werk zo efficiƫnt mogelijk uit te voeren. Als het gaat om HR-rekrutering, zijn er veel verschillende soorten mensen die worden gerekruteerd door de personeelsafdeling. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende.

Dit is de manager van uw bedrijf en vaak het hoofd personeelszaken. De taak van de HR-manager is ervoor te zorgen dat het personeel van het bedrijf over de vaardigheden, kennis, opleiding en ervaring beschikt die nodig zijn om hun werk effectief uit te voeren. Een goede HR-manager werkt ook aan het ontwikkelen en implementeren van trainingsprogramma's zodat alle medewerkers kennis hebben van de missie, filosofie en het beleid van het bedrijf.

Dit is de persoon op uw personeelsafdeling die nieuwe personeelsleden rekruteert en opleidt, achtergrondcontroles uitvoert op sollicitanten en sollicitatiegesprekken voorbereidt. Deze persoon is doorgaans een accountmanager of een uitvoerend assistent, hoewel recruiters soms externe consultants inhuren. Ze nemen ook beslissingen over welke personeelsleden ze behouden en welke ze beƫindigen. Deze beslissingen zijn vaak belangrijk, omdat medewerkers soms beter met elkaar overweg kunnen als ze weten waar hun sterke en zwakke punten liggen en wat ze moeten bereiken om te slagen.

Een human resource manager is degene die verantwoordelijk is voor het opstellen van een functiebeschrijving voor elke functie. Deze functiebeschrijving bevat specificaties over vaardigheden, onderwijservaring, werktaken en verantwoordelijkheden, werkroosters en andere relevante informatie.