Het begint met de een-op-een coaching sessies. Deze sessies zijn twee uur, en je krijgt de tools om jezelf te coachen.

Coachingsessies meer doen dan je leren in de voorkant van de groep te spreken. Je leert hoe je jezelf te coachen op zowel coaching en luistervaardigheid.

Het eerste hoofdstuk in het boek begint met de vraag: "Wat is effectieve communicatie?" Het is gebaseerd op de Goldfarb theorie van effectieve communicatie.

Het leert u hoe u uw communicatie stijl te veranderen van de klassieke, formele stijl te vinden die meer conversatie. Je leert de kunst van het communiceren in de tijd en tussen landen.

Het leert u hoe te gebruiken en te implementeren theorieën van effectieve communicatie. Ook leert u hoe te versterken en zelfs verbeteren van uw vaardigheden.

Het tweede hoofdstuk richt zich op de kwestie van het leren van de "on-the-job" vaardigheden. Het biedt u met basisvaardigheden die noodzakelijk zijn in elke carrière gebied zijn.

De volgende twee hoofdstukken hebben betrekking op de kwestie van online communicatie, met inbegrip van blogging, sociale media en e-mail. Dit hoofdstuk onderzoekt ook hoe experts in de gedrukte media communiceren.

.