Betrouwbare zakelijke informatiedienstverlener

Dit artikel beoogt een nieuwe benadering van betrouwbaarheid van informatie op internet te introduceren, waarbij de kwaliteit van informatie grotendeels afhangt van de betrouwbaarheid van de bron. Het belang van dit document behandelt twee kwesties: hoe de informatiedienst voor bedrijven efficiënt kan worden aangepast aan niet-technologische ontwikkelingen, en hoe de betrouwbaarheid van de informatiedienst beter kan worden beheerd.

Het belang van informatiedienst kan niet worden onderschat. Het is een belangrijk onderdeel van elk bedrijfsproces. Het stelt bedrijven in staat informatie te delen, ideeën te genereren en snelle beslissingen te nemen door informatie uit verschillende bronnen uit te wisselen. Er moet echter ook rekening worden gehouden met de betrouwbaarheid van dergelijke informatie. Een bedrijf moet ervoor zorgen dat de informatie actueel, nauwkeurig en beschikbaar is.

Tegenwoordig zijn er een aantal organisaties die informatie op internet aanbieden. Het is echter belangrijk dat we onderscheid maken tussen betrouwbare en onbetrouwbare bedrijfsinformatie. Betrouwbare aanbieders van informatiediensten zijn degenen die informatie verstrekken die niet is beïnvloed door menselijke fouten en die nauwkeurig, actueel en beschikbaar is. Ze moeten ook regelmatig worden bijgewerkt om op de hoogte te blijven van veranderende trends.

Aan de andere kant is er enige informatie voor serviceproviders die alleen services aanbieden die niet betrouwbaar zijn. Deze providers bieden gewoonlijk informatiediensten voor bedrijven die gratis worden verstrekt, maar die weinig of geen updates of ondersteuning hebben. De bedrijven die deze services leveren, zijn mogelijk onbetrouwbaar omdat ze niet regelmatig worden bijgewerkt, omdat ze geen nauwkeurige en tijdige informatie verstrekken, of omdat ze mogelijk geen updates verstrekken als reactie op wettelijke vereisten.

Een voorbeeld van een betrouwbare informatiedienstverlener is een internetprovider (ISP). ISP's zijn een essentieel onderdeel van elk netwerk en zijn verantwoordelijk voor het leveren van betrouwbare connectiviteit aan gebruikers en voor hun diensten. Naast informatiediensten voor bedrijven bieden ISP's ook gegevensopslagdiensten en andere gerelateerde toepassingen en technologieën. Ze bieden ook internetverbindingen en andere faciliteiten, zoals e-mail. ISP's bieden gewoonlijk betrouwbare informatiediensten voor bedrijven door betrouwbare servers, snelle verbindingen en adequate gegevensopslag te bieden.

Voor betrouwbare leveranciers van bedrijfsinformatiediensten is een internetsite, die doorgaans een e-commercesite is, een goede keuze. Er zijn een aantal eCommerce-sites die zakelijke informatiediensten aanbieden. De meeste van deze websites bieden betrouwbare bedrijfsinformatiediensten voor kleine bedrijven en startende bedrijven. De meeste van hen eisen dat bedrijfseigenaren lid worden van hun sites en een maandelijks bedrag betalen om van de service gebruik te kunnen maken.