Bedrijfsactiviteiten Financieren

Financiering is essentieel voor de groei van elk bedrijf. Of u nu een start-up bent of een gevestigd bedrijf in de groeifase, het is belangrijk om te weten welke financieringsopties beschikbaar zijn en hoe u deze kunt gebruiken om uw bedrijfsactiviteiten te financieren. In deze tekst zullen we verschillende opties bespreken die beschikbaar zijn voor bedrijven van alle groottes en achtergronden.

Soorten Financiering

Bedrijfsfinanciering kan worden samengevoegd in twee categorieën: eigen vermogen en vreemd vermogen.

Eigen vermogen

Eigen vermogen verwijst naar de geldbedragen die een bedrijf ophaalt door het uitgeven van aandelen. Dit is een aantrekkelijke optie omdat het bedrijf geen rente of verplichte betalingen is verschuldigd, en investeringen hebben een potentieel hoger rendement.

Deze financieringsoptie is echter niet geschikt voor alle bedrijven. Om aandelen uit te geven, moet een bedrijf aan bepaalde eisen voldoen, inclusief een uitgebreide papierwinkel en strenge reguleringen van de overheid.

Vreemd vermogen

Vreemd vermogen verwijst naar geld dat geleend is van een externe partij, inclusief kredietlijnen van banken en andere financiële instellingen. Dit is een populaire optie voor bedrijven omdat ze de rente op hun lening kunnen aftrekken van hun belastingen en geen aandelen hoeven te geven.

Het nadeel van vreemd vermogen is dat het bedrijf verplicht is de lening terug te betalen, inclusief rente, de prestaties van het bedrijf.

Bankfinanciering

Een van de meest mogelijke financieringsopties voor bedrijven is bankfinanciering. Banken bieden investeringen aan bedrijven voor verschillende voordelen, zoals het uitbreiden van de activiteiten van het investeren in nieuwe apparatuur en technologie.

Hoewel de rentetarieven voor bankleningen meestal hoger zijn dan de tarieven voor leningen met onderpand, zijn bankleningen bedoeld om te verkrijgen. Het belangrijkste bij het aanvragen van een banklening is ervoor te zorgen dat het bedrijf een goede kredietscore heeft en dat de tijd aan zijn financiële verplichtingen is vervuld.

Crowdfunding

Een relatief nieuwe optie voor bedrijfsfinanciering is crowdfunding, ook wel crowdsourcing genoemd. Dit is een proces waarbij een bedrijf financiële steun vraagt ​​aan een groot aantal personen, via internet en sociale media.

Er zijn twee soorten crowdfunding: donatie op basis en op basis van een inkomen. Bij donatiegebaseerde crowdfunding schenken schenkingen geld zonder dat ze een rendement verwachten. Op beloningsafhankelijke crowdfunding is wanneer een beloning wordt ontvangen voor hun investering, zoals een gratis product van een dienst, een abonnement of een uitnodiging voor een evenement.

Crowdfunding is een redelijk realistische optie voor start-ups en nieuwe bedrijven die geen toegang hebben tot traditionele financieringsopties. Door gebruik te maken van sociale media, kunnen ondernemers hun ideeën delen met een breed publiek en hun financiële doelen bereiken.

Durfkapitaal

Venture capital verwijst naar geld dat hergebruikt wordt in start-ups en kleine bedrijven met individueel groeipotentieel. Vaak investeren venture capitalists (VC's) in bedrijven in ruil voor aandelen en zeggenschap in het bedrijf.

Het voordeel van durfkapitaal is dat het bedrijf potentieel hogere rendementen kan behalen dan bij bankfinanciering, en dat de VC's vaak veel ervaring en expertise in de industrie hebben, waardoor ze kunnen helpen bij het bepalen van de groeistrategieën voor het bedrijf.

Het nadeel van durfkapitaal is dat het bedrijf soms zeggenschap moet aangaan bij de VC's. Daarnaast kunnen de voorwaarden zeer restrictief zijn en kan het moeilijk zijn om geld te blijven ophalen als het bedrijf niet voldoet aan de verwachtingen van de VC.

Engel Investeren

Angel Investing wordt vaak gezien als een vorm van durfkapitaal, maar het verschilt op een paar mogelijke manieren. Angels zijn individuele investeringen die gedeeltelijk investeren in start-ups en kleine bedrijven, en in ruil daarvoor een aandeel in het bedrijf krijgen.

Het voordeel van beleggen door engelen is dat engelen vaak minder beperkende voorwaarden stellen voor de investering dan VC's. Angels zijn vaak bereid om te investeren in bedrijven die VC's als te riskant communiceren en hebben vaak meer flexibele terugbetalingsvoorwaarden.

Het nadeel van engelbeleggen is dat het bedrijf het moeilijk kan vinden om meerdere engelen te vinden om genoeg geld te halen. Bovendien kan de engelinvesteringsgemeenschap moeilijk zijn voor beginnende ondernemers bereiken.

Leasing en factoring

Naast investeringen en externe investeringen zijn er andere manieren om uw bedrijfsactiviteiten te financieren. Twee van de meest mogelijke opties zijn leasing en factoring.

Leasen is wanneer een bedrijf apparatuur of activa huurt in plaats van deze te kopen. Over het algemeen biedt leasing lagere betalingen aan het begin van het gebruik van de activa en heeft het bedrijf de optie om de activa terug te geven aan het einde van de huurperiode, deze te kopen tegen een gegarandeerde prijs van het contract om te vernieuwen.

Factoring is wanneer een bedrijf zijn facturen verkoopt aan een externe partij in ruil voor onmiddellijke betaling. Factoring is over het algemeen een duurdere optie dan bankleningen, maar het is handig voor bedrijven die met contant geld kampen.

Conclusie

Financiering van bedrijfsactiviteiten kan in veel verschillende vormen komen, en het is belangrijk om een ​​optie te kiezen die verleden is bij de specifieke behoeften en doelen van het bedrijf. Of u nu kiest voor traditionele financieringsopties zoals bankleningen of vernieuwende opties zoals crowdfunding en angel investing, het is belangrijk om uw opties te onderzoeken en te overwegen wat het beste is voor uw bedrijf.