Dingen die Je Moet Weten Over de Bodem Analyse

Het is cruciaal om bodemonderzoek grondig te begrijpen en doen het goed. Het is heel belangrijk voor iedereen die van plan is om biologisch voedsel te verbouwen, verbeteren van de kwaliteit van de bodem, en produceren voedsel dat is beter voor het milieu. Dit zou tot gevolg ervoor te zorgen dat je weet alle mogelijke aspecten van uw grond die haar gezondheid kunnen beïnvloeden. In dit artikel zal ik een paar dingen die je moet overwegen voordat het doen van bodemanalyse te bespreken.

Bodemonderzoek

Ten eerste zijn er vele toepassingen voor bodemanalyse, en niet alle van hen zijn in verband met de biologische landbouw. De meest voorkomende daarvan is het bepalen van de ernst van de bodemgesteldheid en het bijhouden van deze voedingsstoffen in de bodem. Als je een stukje land hebben gevestigd, kunt u zelfs gebruik maken van bodemonderzoek om te bepalen of het nuttig om te planten zaailingen zou zijn. Dit is handig in het geval de locatie van de boerderij is een waar sprake is van een slechte beschikbaarheid van voedingsstoffen. Ook als u een gewas dat wordt geoogst en wordt achtergelaten op het land, kunt u bodemanalyse gebruiken om te bepalen hoeveel nutriënten zijn er in de bodem.

Het tweede wat je moet weten over bodemanalyse is dat het een test die moet worden gedaan slechts eenmaal per jaar, zelfs als u wilt tabbladen op de grond in de zomer als in de winter maanden. De andere maanden zijn vol puin, schimmel, en ziekte die de resultaten van de test kunnen beïnvloeden.

Wetende dat bodemanalyse is van cruciaal belang voor de biologische landbouw, is het belangrijk om de analyse zelf doen thuis, zonder speciaal gereedschap. U kunt proberen om een ​​traditionele bodemsonde gebruiken, maar ze zijn meestal te groot om te passen in de hand van een beginnende tuinman. U kunt ook vinden dat het niet handig om de analyse zelf uit te voeren.

Het derde wat je moet weten over bodemanalyse is dat het niet voor iedere tuinier. Als je een persoon die houdt van te tuinieren en groeit planten in de bodem het hele jaar door, kunt u vinden dat bodemanalyse is een verspilling van tijd.

Het vierde wat je moet weten over bodemanalyse is dat je het niet kunt gebruiken om de kwaliteit van uw grond te beoordelen of het al vervuild is. Dit geldt vooral als je gewend meststoffen en pesticiden bij het verbouwen van uw gewassen.

De vijfde wat je moet weten over bodemanalyse is dat het niet een effectieve manier om te zoeken naar organisch materiaal. Organische stof is geen onderdeel van de bodem of de meststof; kan echter bodemanalyse het organische stofgehalte van de bodem, die je misschien niet nodig hebt.

De zesde wat je moet weten over bodemanalyse is dat als je al weet dat de organische stof en mineralen in de bodem, dan is het niet van belang. Als je niet weet wat deze twee componenten van de bodem lucht, bodem analyse zal je niet alle nuttige informatie over de kwaliteit van de bodem te geven.

De zevende wat je moet weten over bodemanalyse is dat het gevaarlijk kan zijn. Als je niet weet wat je doet en niet over de juiste apparatuur, kunt u per ongeluk toe te voegen meer giftige stoffen in de bodem die de groei van uw gewassen zou kunnen schaden.

De achtste wat je moet weten over bodemanalyse is dat als de testresultaten positief zijn, dan moet u de meststof, het gewas, of beide te veranderen. Zelfs als de kwaliteit van de bodem niet is beschadigd, is het een slecht idee om schadelijke chemische stoffen in de grond te zetten.

De negende wat je moet weten over bodemanalyse is dat het voldoende informatie om een ​​succesvolle beslissing niet kunnen voorzien. Het is een belangrijke test, maar voor het doel van de biologische landbouw, is het niet voldoende informatie te verstrekken.