Zonnepanelen schoonmaken is net zo eenvoudig als je handen wassen met water, en als je echt grondig wilt zijn, kun je zelfs in de zonnecellen zelf komen.

Het eerste dat u wilt doen bij het schoonmaken van uw zonnepaneel, is ervoor zorgen dat u een oplossing krijgt die niet te warm of te koud is. U wilt uw vingers niet verbranden terwijl u probeert uw panelen schoon te maken. Je zult ook een borstel willen gebruiken, die effectief is om het vuil van de zonnecel zelf te schrapen.

Het is een goed idee om twee verschillende oplossingen te hebben om te proberen de ziektekiemen te doden. Na het aanbrengen van de eerste oplossing is het een goed idee om te testen of deze veilig is voor uw zonnecellen. Als u merkt dat het niet veilig is, wilt u de cellen opnieuw reinigen en een andere oplossing op de test toepassen. Om te testen, kunt u een kleine hoeveelheid van de oplossing bovenop uw cellen plaatsen en deze ongeveer 15 minuten laten weken voordat u deze verwijdert.

Nadat de test is afgelopen, moet u de cellen opnieuw wassen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat uw zonne-energiesysteem in topconditie blijft.

.