Brandwerende platen zijn verkrijgbaar in diverse verschillende vormen, afhankelijk van hun beoogde doel. Zo zijn er frameloze panelen, die komen in de vorm van panelen die het frame van de ruimte. Deze types van panelen zorgen voor een uitstekende bescherming aan ruimtes die door het publiek worden gebruikt of niet worden gebruikt op alle.

Een tweede type brandwerend gipspaneel is degene die meestal wordt omlijst door een gemanipuleerde houten paneel. Deze frames bevatten gewoonlijk aluminium platen die ofwel polyurethaan of een mengsel van polyurethaan en aluminium zijn. De aluminium plaat is zeer licht in gewicht, maar biedt nog steeds een uitstekende brandwerendheid, zo niet de beste.

Op hetzelfde moment wordt het kader versterkt met geëxtrudeerde aluminium carrosseriedelen, zodat de brandwerendheid wordt gehouden. Het stalen frame kan ook dienen als een steunconstructie. Uiteindelijk is het effect dat een raamwerk gestel kan worden opgebouwd uit staal of aluminium.

In aanvulling op het raamwerk worden de brandwerende platen bedekt met anti-corrosieve coatings. Het materiaal is moeilijk te branden, en de bekleding maakt binnendringen in het paneel weg te branden. Dit is de reden waarom de coating zeer duurzaam en langdurig moet zijn.

Aangezien het absorbeert extreme hitte, het heeft de neiging om te werken voor een langere periode. Deze panelen kunnen gebruikt worden in verschillende soorten gebouwen, zoals ziekenhuizen, studio's, scholen, kantoren, restaurants, winkels, garages, enz. Omdat ze niet hoeven te worden vervangen.

Hoewel het publiek minder dan behaagd met bepaalde voor de bouw praktijken in het verleden, is het goed om te zien dat meer mensen zijn zich bewust van het belang van brandwerende gipsplaten in de utiliteitsbouw. Als de elementen van de openbare veiligheid blijven evolueren, zullen meer mensen beginnen met het onderhoud van dergelijke panelen ook waarderen.

.